• GRATIS SENDING Uten minimums kjøpsverdi
  • SIKKER BETALING Trygg transaksjon
  • TOPP KVALITET Garantert
  • SPESIALLAGEDE PRODUKTER Etter din egen formgivning

Vedlikehold av DuPont™ Corian®

DuPont™ Corian® ble utviklet for å ha en lettvint og lang levetid. Bare følg disse enkle retningslinjene for å sikre at dine Corian®-overflater forblir vakre.

Jevnlig vedlikehold av Corian®-overflater
For rengjøring til hverdags, bruk såpevann eller vanlige rengjøringsmidler til overflater. Fjern overskytende rengjøringsmiddel med en myk klut, skyll overflaten med varmt vann og tørk av med en myk klut. Om nødvendig, bruk en mikrofiberklut til å rengjøre overflaten med et ammoniakkbasert rengjøringsmiddel, og skyll deretter med vann.
Denne prosedyren vil fjerne det meste av smuss og eventuelle rester fra Corian®-overflatene dine.
Bruk alltid sirkelformede bevegelser, først fra forrest til bakerst, og så fra side til side, og la sirklene overlappe hverandre helt til hele området er rengjort. Ikke bruk skuremidler på blanke eller mørke overflater.
Vær oppmerksom på at kalkbelegg kan oppstå dersom vann får tørke på overflaten.
For å forhindre dette er det viktig å tørke overflaten godt med en mikrofiberklut etter søl og rengjøring.
Enkelte Corian®-farger kan kreve hyppigere rengjøring for å beholde en jevn overflate.

Slik fjerner du vanskelige flekker
Rester etter vanskelige flekker kan kreve sterkere rengjøringsmidler. Følg anbefalingene nedenfor for å effektivt fjerne forskjellige typer flekker fra dine Corian®-produkter.

Eddik, kaffe, te, sitronjuice, grønnsaksjuice, fargestoff, ketchup, liljepollen, safran, lette skraper, sigarettmerker, skokrem, blekk, markeringstusj, jod, meldugg, merbromin-oppløsning, blod, rødvin, parfyme: Bruk en lett fuktet mikrofiberklut og et mildt skuremiddel (bortsett fra på blanke eller mørke overflater).

Smøring, fett og oljerester: Bruk en mikrofiberklut og gni fortynnet blekemiddel over flekken. Skyll flere ganger med varmt vann og tørk med en myk klut. Blekemiddel kan forårsake misfarging av DuPont™ Corian® hvis det ikke fjernes fullstendig ved å skylles med vann etterpå.

Kalkbelegg, såpe, mineraler: Bruk en mikrofiberklut og gni vanlig kalkbeleggfjerner eller eddik over flekken, og la det virke i 2-4 minutter. Skyll området grundig med vann, og bruk en annen ren mikrofiberklut til å tørke overflaten.

Neglelakkflekker: Bruk en mikrofiberklut og gni en acetonfri neglelakkfjerner over flekken. Skyll flere ganger med varmt vann og tørk med en myk klut.

Hvis flekken fortsatt er synlig, gjentar du prosedyren, denne gangen med svært fint sandpapir. Hvis flekken fortsatt ikke forsvinner, ber vi deg kontakte vårt Warranty Centre.

Slik forhindrer du permanente skader
Pass på at du følger disse retningslinjene for å forhindre permanente skader på ditt Corian®-produkt. Unngå å bruke sterke kjemikalier – f.eks. malingsfjerner, ovnrens, syrebasert slukrens, acetonbasert neglelakkfjerner osv. – på overflaten.
Hvis et uhell skulle oppstå, skyll overflaten med vann med én gang for å skylle bort kjemikaliet. Ikke bruk sterke, kjemiske stoffer som aceton, ovnrens, fortynnere, sterke syrer (saltsyre osv.) eller sterke baser (natriumhydroksid/lut osv.), industrielle rengjøringsmidler eller malingsfortynner. Hvis et uhell skulle oppstå, skyll overflaten med vann med én gang for å skylle bort kjemikaliet. Ikke bruk metallskraper, jernbørster eller andre metallgjenstander til å fjerne flekker, maling, gips eller andre stoffer.

Dersom store skader skulle oppstå, ber vi deg kontakte DuPont™ Corian® Warranty Centre, som vil sette deg i kontakt med en lokal DuPont™ Corian® Quality Network Industrial Partner eller et Service Centre for profesjonell pussing eller reparasjon av ditt DuPont™ Corian®-produkt.
Et DuPont™ Corian® Quality Network Service Centre er godkjent av DuPont og kan utføre reparasjoner og sluttarbeid på ekspertnivå. De kan også ta seg av installering og tilbyr vedlikeholdskontrakter til kommersielle kunder for å sikre at DuPont™ Corian®-produktene forblir i perfekt stand.

Bruk på kjøkken
VEDLIKEHOLD AV VASKER
Fjern alt fett og alle oljerester fra mattilbereding i vasken, og bruk et rengjøringsmiddel eller en overflaterens. Bruk en mild skurepad eller svamp om nødvendig.
Fyll vasken med fortynnet husholdningsblekemiddel (25% blekemiddel og 75% vann) og la det virke i en halv time. Skyll godt etterpå – du vil ha en flott og ren vask, uten stor innsats.

UNNGÅ VARME OG ANDRE SKADER
Det er viktig at ditt Corian®-produkt utsettes for så lite direkte varme som mulig.
Bruk alltid gryteunderlag, kokestativ (med gummiføtter) eller en beskyttende matte i vasken for varme kokekar, eller la kokekarene avkjøles på kokeplaten først.
Du må aldri sette varme kokekar, spesielt jerngryter, direkte på en DuPont™ Corian®-benk eller i en Corian®-vask.
Bruk alltid riktig størrelse kokekar i forhold til kokeplaten, og plasser det midt på platen.
Hvis kokekaret er for stort, kan det lage brennemerker på overflatene rundt.

Som med de fleste vasker, kan en DuPont™ Corian®-vask ta skade dersom man heller kokende væske ned i den uten å la kaldt vann renne ned i vasken samtidig.
Hvis du har en kran med kokende vann, må du alltid bruke en beholder til å samle opp vannet, siden kokende vann fra en slik krane kan forårsake skader i og rundt vasken.
Du må ikke skjære eller hakke direkte på Corian®-overflater. Bruk en skjærefjøl.

Bruk på baderom
DAGLIG VEDLIKEHOLD AV VASKESERVANTER; DUSJBUNNER OG BADEKAR
Rengjør overflaten med såpevann eller vanlige vaskemidler. Dette vil fjerne de fleste flekker og smuss som kan feste seg. Rengjøringsmidler av gel eller krem anbefales, sammen med en mild skurepad eller svamp.
Husk å skylle det behandlede området grundig.
Dette sørger for at den opprinnelige, matte finishen vil vare.
Noen stoffer, som blekk, kosmetikk og fargestoff kan avsette farger på overflaten etter langvarig kontakt med overflaten. Alle disse kan enkelt fjernes ved å følge instruksene for fjerning av vanskelige flekker.

OBS
Dusjbunner og badekar kan ikke brukes på egen hånd av personer med redusert motorikk eller nedsatt sanseevne/kognitiv funksjon (inkludert barn).
Til personlig bruk anbefaler vi en maksimal vanntemperatur på 40°C. Unngå å bruke dem i nærheten av eller samtidig som elektriske apparater.
Vær ekstra observant dersom du bruker dusjbunner og badekar når du er alene eller etter at du har tatt medisiner.

Kvalitetsgaranti
Med godt vedlikehold, vil din Corian®-overflate fortsette å se ny ut. Din DuPont™ Corian®-overflate har en såkalt Limited Installed Warranty når den er produsert og installert av en Corian® Industrial Partner og et medlem av Corian® Quality Network.
Hvis du bestemmer deg for å selge hjemmet ditt, kan garantien overføres til de nye eierne.
For mer informasjon, besøk vårt nettsted (www.corian.com) for å lese gjennom retningslinjene for de garantiene som gjelder for ditt produkt.

Denne informasjonen er basert på tekniske data som E. I. du Pont de Nemours and Company med datterselskaper («DuPont») mener å være pålitelig, og er ment for bruk av personer med tekniske kunnskaper på eget ansvar og risiko. DuPont garanterer ikke og kan ikke garantere at denne informasjonen er oppdatert eller korrekt, selv om alle anstrengelser gjøres for å holde den så oppdatert og korrekt som mulig. Siden bruksforholdene er utenfor DuPonts kontroll, gir DuPont ingen garantier, uttrykkelige eller innforstått, med hensyn på informasjonen, eller noen del derav, inkludert eventuelle garantier av tittel, beskyttelse av opphavsretten eller patentrettighetene til andre, salgbarhet eller egnethet for ethvert formål og påtar seg ingen ansvar for informasjonens riktighet, fullstendighet eller brukbarhet. Denne informasjonen skal ikke brukes som grunnlag for spesifikasjoner, design eller til retningslinjer for installasjon. Personer som er ansvarlige for bruk og håndtering av produktet er ansvarlige for å sikre at metoder og prosesser for design, montering eller installasjon ikke utgjør en helse- eller sikkerhetsrisiko. Ikke forsøk å spesifisere, designe, montere eller installere uten riktig opplæring eller uten personlig verneutstyr. Ingenting i dette dokumentet skal oppfattes som en tillatelse til å arbeide under eller anbefaling om å krenke patenter. DuPont skal ikke ilegges ansvar for bruken av eller resultatene av denne informasjonen, enten den er basert på DuPonts forsømmelse eller ikke. DuPont skal ikke holdes ansvarlig for (i) skader, inkludert krav relatert til spesifikasjoner, design, montering, installasjon eller en kombinasjon av dette produktet sammen med andre produkter, (ii) spesielle, direkte, indirekte skader eller følgeskader. DuPont forbeholder seg retten til å gjøre endringer i denne informasjonen og ansvarsfraskrivelsen. DuPont oppmuntrer deg til regelmessig gjennomgang av denne informasjonen og ansvarsfraskrivelsen for å se etter oppdateringer eller endringer. Fortsatt tilgang eller bruk av denne informasjonen anses som godtakelse av denne ansvarsfraskrivelsen og eventuelle endringer og rimeligheten av disse standardene med endringsvarsler.